2010. augusztus 15., vasárnap

"A főváros közelében" - OKT

Az eredeti tervünk szerint a Zsíros-hegyi th-tól mentünk volna Visegrádig a kéken. Pénteken délután már a vonaton ültünk Pest felé. 2 átszállással már kint is voltunk Nagykovácsiban. Mire faluból felkapaszkodtunk a th. romjaihoz, az időjárás elromlott aminek következtében ömleni kezdett az eső. Az utolsó pillanatban sikerült bemenekülnünk a Muflon itatóba és magunkhoz venni az életmentő sört és legjobb barátját az unicumot :). A krimó kiváló helyen van a tulajok szimpatikusak, ha arra jársz MINDENKÉPPEN nézzél be. A plecsni gumis kint a fán is meg bent is. Némi sörözgetés után tovább "indultunk" Hűvösvölgy felé. Estére érkeztünk a gyerekvasúthoz ahol feldobtuk a sátrakat nem messze az állomástól. Reggel a kisbakterekre ébredtünk, nem messze tőlünk csiszatolták a váltót. Összekaptuk magunkat és elindultunk a Hármashatár-hegy irányába. Felérve a hegyre kis bolyongás után az étteremben pecsét aztán nyomás tovább. Van egy fém bélyegző az étterem feletti toronynál is, de elég ratyi.

Hármashatár-hegy

Egy kicsit megint elkavartunk a kerítések között, de végül is leértünk Virágos-nyeregbe, ahol nagy bánatunkra a büfé zárva volt (a tulaj végleg lehúzta a rolót.). A pecsét kiváló minőségű. A Csúcsos-hegyről egy "csinos" lejtő után lenn is voltunk a téglagyárnál, a pecsét itt is hibátlan. 10-es főút mellett bolt sehol. Ekkor már elég szarul néztünk ki, mert aznap még nem ettünk semmit. A kenyerünket mindketten otthon hagytuk.

Hármashatár- és a Csúcs-hegy

Az utolsó sport szeletünknek köszönhetően átmentünk a Köves-bércen, majd leereszkedtünk Pilisborosjenőre. Itt letértünk a kékről annak reményében hogy találunk valami egységet. Nagy öröm volt a Borsodi felirat feltűnése. A krimóban sör csoki, aztán tovább a Kevély-nyereg. Sikerült rendbe jönnünk mert pik-pak felértünk. A bélyegző fém de elég jó nyomatot ad (az esőbeállóhoz közelebbi jobb minőségű).

Kevély-nyereg
Az esti órákban sikerült "megérkezni" Pilisszentkeresztre. A felső kocsmában pecsét, sör. Itt találkoztunk Gáborral aki a Nagybörzsönyből gyalogolt aznap Dobogókőig. Este a falu végén az buszfordulónál elég jó placcon sátoroztunk. Másnap borongós, esős időre ébredtünk, úgyhogy hazafelé vettük az irányt, mert nem láttuk értelmét, hogy a Visegrádi-hg. legszebb részeiből ne lássunk semmit.

Folytatás az augusztus 20-i hétvégén a Mátrában.